Azure Virtual Machines – Nieuwe Dv3 en Ev3 VMs

Microsoft Azure is continu in beweging en het toevoegen van een nieuwe versie virtual machine bewijst maar weer eens dat de snelheid van de Cloud enorm is. De D en E serie zijn uitgebreid met een nieuwe versie die de volgende voordelen opleveren:

  • Goedkoper (28%)
  • Sneller (Nieuwe generatie processor (2.3 GHz Intel XEON ® E5-2673 v4 (Broadwell) processor)
  • Nested Virtualisatie mogelijkheden (VM in VM)
  • D11-D14 zijn hernoemd naar Ev3
  • Cijfer in de instance naam geeft het aantal cores aan bijvoorbeeld D2v3 = 2 cores, D4v3 = 4 cores

Dv3 vs. Ev3
Dv3 is bedoeld voor algemene workloads, zoals database /  SQL server, RDSH en web servers die willen profiteren van een goede mix tussen CPU en geheugen. Zowel een standaard (HDD) als premium (SSD) schijf kan worden gekoppeld. Voor SQL en Remote desktop Session Host servers wordt een premium SSD schijf aanbevolen i.v.m. het hoge aantal schijf IOPS die nodig zijn voor de juiste performance. Ev3 is bedoeld voor workloads die een hoge geheugen – CPU verhouding nodig hebben zoals applicatie, database (SQL) of rapportage servers. Zowel een standaard (HDD) als premium (SSD) schijf kan worden gekoppeld.

Beschikbare abonnementsvormen
Bovenstaande modellen zijn allemaal te bestellen via het CSP-model. De types met meer dan 20 vCPU’s kunnen niet zomaar worden besteld i.v.m de limitaties in het abonnement.

https://docs.microsoft.com/en-us/azure/azure-subscription-service-limits#virtual-machines-limits

Om het aantal vCPU’s in het CSP-abonnement omhoog te zetten dient een support ticket bij 2tCloud/ Microsoft aangemaakt te worden.

Diensten Copaco
Vragen? Laat het ons weten of bezoek ons op één van onze evenementen, waarbij we de details van deze Virtual machines zo snel mogelijk willen toelichten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Microsoft-team van Copaco via telefoonnummer 040 – 2 306 370 of via e-mail: microsoft@copaco.com.